Konsep: Tunang Ceremony

Tunang pun nak ada konsep. Bukan setakat nikah and resepsi sahaja. Sekarang orang tunang macam nikah. Kadang-kadang konfius kejap.Orang ni nikah ke tunang. 


Kalau konsep ni tradisional kontemporary. Lelaki segak berbaju melayu. Perempuan pula berbaju dress. Sesuai dengan imej Liyana yang happy go lucky.


Yang ni pula konsep tradisional. Berbaju kurung klasik. Ramai orang dah tak pakai baju macam ni kalau bertunang. Kebanyakan bakal pengantin memilih busana kurung moden.

Pilihan anda?Konsep anda?

Saya tak kisah. Tapi saya prefer kalau lelaki berbaju Melayu. Kalau ikut makcik saya rombongan yang datang pun kena pakai baju Melayu. Orang tua-tua. 

P/S: Masih menanti Raja nak masuk meminang ni...Huh...

XoXo:Firuz

1 comment:

  1. memang tak ramai pakai baju kurung macam misha tu kan!

    ReplyDelete