Kecewa...

Semalam saya rasa sangat kecewa. Tak pernah rasa macam ni. Semua preparation saya buat sendiri. So tinggal makeup dengan pelamin. Saya bercadang nak ambil dari butik pngantin je. Sebabnya kalau hire satu-satu macam mahal je. Especially MUA. Semalam saya pergi dengan Ibu kat bangi. Kebetulan ada dua butik pengantin sebelah-sebelah. Yang satu mak nyah. Satu lagi perempuan betul. Tapi Ibu cakap yang mak nyah ni dah terkenal lama dah. Dari dulu-dulu. 

Biasa la masa kita masuk diaorang layan. Tanya bila majlis. Pastu offer package-package yang diaorang ada. So saya bagi tahula niat di hati. Nak sewa pelamin dan makeup.

Butik 1: 
owner: Kenapa makeup dengan pelamin je? Baju tak nak ke dik?
saya: Baju saya dah siap dah.
owner: Owhh... dik tempah kat designer mane?
saya: Saya buat sendiri. 
Owner memandang saya dengan muka pelik.
owner: Dik tukang jahit ke?
saya: Tak la. Hobi jer..Kenape?
owner:Tak de pape. Cuma baju kat sini glamor sikit. Ada bling-bling. Tambah dengan makeup I meletop!

Butik 2:
owner: Makeup dengan pelamin jer? Baju?
saya: Tak pe. Baju saya buat sendiri.
owner: Kita pon ada servis buat baju baru. Khas untuk you. You nak macam mane pun kitaorang boleh buatkan.
saya: Tak pe-takpe. Baju saya dah ready dah.
owner: Owh..Kita tak de package ni la dik. Selalunya customer ambil dengan baju. Baru serasi dengan makeup and pelamin.

Kecewa sangat...Ada siapa-siapa tahu butik pengantin yang baik hati nak sewa pelamin dengan makeup kat area Putrajaya? Email me please.

Thanks!

XoXo: Firuz

7 comments:

  1. ooohh..gitu plak bridal nii..dorg tak kasi sewa la kirenya klu tak amik ngan baju?..huuuu..tp kebanyakan bridal sume gituu..tp kite yg kena tabahhh bile dgr dorg ckp cmtu..terpulang kat kite la..kite customer..dorg kena ikut la ape kite nak kan..huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah...tak tau apa diaorang fikir...

      Delete
  2. HUHUHUHUUHU...
    teruknye ...
    kita nak kasi dia bisnes pon diorang wat mcm tu ..
    apa la ..
    hurmm ..iera xfamiliar sgt belah putrajaya ..
    if ada iera kasi taw k ..

    ReplyDelete
  3. la, kenapa mcm tu pulak? teruknya bridal mcm tu. kita punya suka lah nak pilih ape pun. dear, awak try tanya https://www.facebook.com/pages/Cz-wedding/322972524466356?ref=ts&fref=ts

    dia ni pun ex-b2b. mesti dia tau bajet dan citarasa b2b mcm kita. akk ni sangat baik. awak ckp kita yang suggest ok. dia punya kerja pun cantik. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak tahu knp.Mungkin sebab baju yang saya buat tu tak glemer kot..saya blum cakap harga pun lagi. Baru cakap nak pelamin and makeup jer boleh tak...Thanks for the link.

      Delete
  4. cuba try nie
    https://www.facebook.com/pages/Azmah-Ahmad-Wedding-Deco-Events/196404850387917?fref=ts

    ReplyDelete